Slår TIL 2020 - Møter Lyn i kvartfinalen

I strålende solskinn tok vi imot TIL 2020 på Røabanen. Mange fantastiske barn fra Røa Tine Fotballskole stilte og skapte super stemning fra tribunen - både med flagg, ropert og heiarop.

Start11er: Leonards, Ellingsen, Suphellen, Masdal, Skogmo, Fuglem, Engås, Døvle, Nyhagen, Ulstein, Folland

Innbyttere: Högrell, Klæboe, Isaksen, Svendsen, Bogere, Tufte, Sundsbø, Tahirukaj, De Courcy

Onsdag 26. juni tok vi imot Tromsø IL til tredje runde av cupen. Solen strålte og tribunen fylte seg med barn og vokse som skapte god stemning og heiet oss frem til nok en seier.

1. omgang

Vi tar raskt kontroll over kampen, og kommer til flere store sjanser før Mina Bell Folland allerede etter 5 spilte minutter setter ballen i mål. Vi fortsetter å stå høyt i banen, og er veldig gode i duellspillet. Tromsø sliter med å komme seg inn i kampen, men vi klarer allikevel ikke å sette de sjansene vi får.

I det 27. spilleminutt blir det stille på tribunen når Tromsø plutselig kommer alene igjennom, keeper Leonards snubler, Tromsø-spilleren er forbi og kan spille ballen i åpent mål, men der slenger Hanna Ellingsen seg inn og redder på streken. En fantastisk involvering av forsvarsspilleren, som gjør at vi går til pause med 1-0-ledelsen.

2. omgang

I pausen gjør Geir Nordby to bytter. Ut går målscorer Folland, og forsvarsspiller Ellingsen. Inn kommer Anya De Courcy og Mia Hambro Svendsen.

Etter kun noen minutter får Tromsø en corner som etter litt frem og tilbake til slutt ender i målet bak Leonards, og stillingen er 1-1. Tromsøværingene setter et høyt press etter pausen, men også vi får raskt en corner. Siw Døvle blir lagt i bakken og dommeren peker på straffemerket. Oline Fuglem er sikker fra 11 metersmerket og setter ballen til venstre for keeper. Allerede 7 minutter ut i 2. omgang er vi altså tilbake i ledelsen igjen, med stillingen 2-1.

I det 69. minutt kommer Milla Isaksen og Nadia Tahirukaj inn for Jenny Skogmo og Mari Nyhagen.

Det er tydelig at Tromsø har satt på giret etter pausen, og de kommer til flere sjanser utover i 2. omgang. Men vi står imot og fortsetter det sterke duellspillet. De siste minuttene sender Tromsø alle frem og i tilleggsminuttene tvinger de frem en corner, som til slutt sendes over mål.

Vi slipper Tromsø altså litt inn i kampen i 2. omgang, men etter en kamp som vi i hovedsak styrer vinner vi fortjent 2-1 og er videre i NM.

Før vi tar sommerferie har vi en hjemmekamp igjen; lørdag 6. juli kl. 15:00 mot Rosenborg! Billetter til denne kampen finner du her.

I kvartfinalen i NM møter vi Lyn borte på Kringsjå. Kampen er satt opp onsdag 21. august, og vi går selvfølgelig for seier og semifinale. Kampen for NM-gull i 2024 fortsetter for oss i Røa Dynamite Girls.

RFE_TIL2020_240626_Mina_Oline_ BRUK_1_0_314.JPG
Mina Folland sto for Røas første scoring
RFE_TIL2020_Tribune_JulieAusdal_Rakel_Ragne_Martine_Tuva_240626.JPG
God stemning med kjente fjes på Tribunen:)
RFE_TIL_20202_240626_PerSteinarMarkussen_Scoring_1_0.JPG
Mina sender ballen bak Maria i TIL-målet Foto: Per Steinar Markussen
RFE_TIL_20202_240626_PerSteinarMarkussen_Elle_Oline_Solveig.JPG
Oline Fuglem (i midten) med nytt mål for Røa (straffe). Foto: Per Steinar Markussen
RFE_TIL_20202_240626_PerSteinarMarkussen_KULT_BILDE_ACTION_Sarah_Mia_Siw.JPG
En tydelig Sarah Suphellen (midten) styrer laget til ny seier Foto: Per Steinar Markussen