Gigantisk dommertabbe frarøver oss poeng

Til tross for jevn førsteomgang, og at Røa "eier" hele andre omgang, kan vi takke linjedommeren for at vi ikke blir kreditert et soleklart mål. Dermed ender det med et svært bittert 1-0 tap på Nadderud mot Stabæk.

Våre startende: Hildegunn, Hanna, Sarah, Synne, Siw, Oline, SolveigAnya, Ragne, Julie, Mari. Innbyttere: Louise, Julie, Cassandra, Mia, Milla, Mina.

Første omgang

Det kommer enn Røamulighet etter kun 2 minutter. Det er et godt angrep der ballen blir slått inn fra høyre mot Oline foran mål. Skuddet er løst og går rett på keeper. Deretter har Mari et kjempeskudd etter 8 minutter, men Stabækkeperen klarer å slå ut til corner. Corneren er god. Det heades inn foran mål, og Stabækforsvaret klarerer. Det blir så litt frem og tilbake før den går ut fra boksen til  Anya. Hun skyter,men langt over målet. Stabæk kommer også til, og etter 11 minutter er de alene mot Hildegunn, men vår sisteskanse redder. Starten på kampen er jevn.

Etter det første kvarteret har Stabæk en god periode. Vi klarer ikke å presse ut fra vår banehalvdel. Dette til tross, heller ikke Stabæk har noen store muligheter. Stabæk beholder nok presset også utover i omgangen, men vi har også våre muligheter - blant annet da Mari etter 26 miutter blir spilt igjennom på høyre side, og brutalt felt av Stabækforsvareren - noe som resulterte i et soleklart gult kort. Ett drøyt minutt etter har vi frispark. Synne slår flott inn foran mål og Julie vinner i lufta. Hun header mot lengste, men ballen stryker like utenfor stanga på Stabækkeeperens venstre side.

31 minutter; Godt angrep på Stabæks høyre side etter en svak pasning fra vår side som Bjøreneboe snapper. Hun tar ballen med hel ned til ned til streken, og får sendt kula videre til Isaksen. Isaksen slår inn og ballen flyr gjennom hele feltet og frem Omarsdottir på  bakre. Hun kan sette lett fra kloss hold i lengste, det står 1-0.

Røa går i umiddelbart i angrep, men det er Stabæk som har presset. Det fortsetter også mer og mer mot slutten av omgangen. Etter 36 minutter legger Bjånesøy en pefekt pasning fra høyre og inn til Isaksen på ca 6 meter. Isaken treffer, men Hildegunn har en super reaksjonsredning og sørger dermed for at det ikke blir et nytt Stabækmål.

Få minutter senere er det igjen en diagonalball fra Bjørneboe som lander hos Omarsdittir. Vollyen er ikke bra nok, og HIldegunn redder.

Vi går til pause på stillingen 1-0. Det er Stabæk som har hatt de største mulighetene i denne omgangen og de leder derfor fortjent til tross for at kampen ellers har vært jevn.

Andre omgang

I pausen gjør vi ett bytte. Cassandra kommer inn for Siw.

Røa presser si denne omgangen.

Etter 47 min har Julie et kjempeskudd, som stryker nær vinkelen og i nettaket. Ballen dropper akkurat for sent. Ti minutter senere slår Cassandra corneren. Ragne vinner ballen i lufta og vi kriger ballen langt inn i Stabækmålet. Røa scorer.

Både NTB og TV2 og TV-bildene viser en soleklar scoring der hele ballen er langt inne i Stabæk-målet.

Stabaek_RFE_Scoring_RFE_Ikke_Kreditert1_FotografBjerke_240511.JPG

TV2 markerer også at det er 1-1 ovenfor seerne:

Stabaek_RFE_Screenshot_TV2JPG.JPG
Screenshot fra TV2 Play

Men hva skjer? Linjedommeren er rett og slett for svak. Til tross for perfekt plassering ved linja ute ved cornerflagget, signaliserer ikke linjedommeren mål til hoveddommeren.  Vi kan vel ikke si noe annet at dette rett og slett er skandaløst svak dømming fra linjedommeren - som har én oppgave ved cornere.

Etter 58. minutter har Mari et nytt langskudd, men det går utenfor.

Minuttet senere kommer Mina inn for Anya. I de første 25 har nesten allt skjedd på Stabæk sin banehalvdel. Vi har flere gode muligheter, men mangler litt presissjon.

I det 82. minutett kommer Mia inn for Synne. Vi legger om til 3-4-3 for å få ytterligere trykk i front. Det er ingen grunn til å gå av banen uten å forsøke å ta poeng.

Stabæk har en god mulighet i 2. omgang samt et godt skudd i andre omgang; I det 82 minuttet skyter Isaksen mot lengste, men Hildegunn klarerer til corner. Noen minutter senere er det Anderdal som skyter knallhard, og Hildegunn slår ballen opp i luften og fanger returen. .

88 minutter. Julie igjennom og keeper kaster seg foran og feller Julie. Dommeren dømmer ikke straffe. Vi presser og presser. Det legges til 4 minutter. På overtid header Cass i tverrleggeren og ned, keeper redder.

Andre omgang er Røa - uten tvil. Når du faktsk scorer mål, og det kun er dårlig dømming som fratar oss poeng, er det kanskje det verste som kan skje. En så åpenbar dommerfeil, burde ikke ha ødelagt for Røa i denne kampen.

Neste kamp er borte i Bergen mot Brann den 15. mai. Deretter har vi hjemmekamp på Røabanen - BEST I OSLO VEST - mot Lyn andre pinsedag; 20. mai, med kampstart kl 15:00.