En kjempesmell mot Vålerenga

Det har vært en tøff peride med mange kamper og fine seire til Røa. Lørdag 29. juni møtte vi opp på Intility imot serieleder Vålerenga. En fin solskinnsdag som skulle bli litt mørkere for oss etterhvert.

Vår start11er: Högrell, Ellingsen, Svendsen, Suphellen, Engås, Døvle, Bogere, De Courcy, Folland, Fuglem, Klæboe. Innbyttere: Leonards, Masdal, Skogmo, Isaksen, Ulstein, Nyhagen.

1. omgang

VIF går ut raskt og etter 2 min setterTennebø ballen i mål etter et fint angrep og skudd fra venstre side av 16-meteren.

Deretter tar Røa litt over, og vi leverer noen halvsjanser.  VIF er vesenlig mer effektive i sine angrep og etter 11 min kommer de raskt fremover. Stølen Godø får ballen fra Tvedten perfekt plassert og skyter rett i mål. Det står 2-0 etter kun 11 minutter.

En tøffere start kunne vi vel neppe fått, men det viser seg at det skal bli verre denne dagen. VIF er igjen veldig effektive.  Etter 21 min stormer de fremover etter utspill fra keeper. Ballen går raskt i lengderetningen og Sævik kan sette ballen enkelt i mål etter et pent og effektivt angrep. Halvspilt førsteomgang og 3-0.

Vi foretar noen taktiske endringer etter det siste målet, og holder resten av omgangen greit under kontroll. Én svak første halvtime gjør at VIF leder 3-0 til pause - selvfølgelig fortjent.

2. omgang

I pausen gjør vi to bytter; Ellingsen overlater plassen til Madal og Nyhagen kommer inn for Folland.

Etter hvilen blir det en mer jevnspilt kampn.

Ulstein kommer inn for Bogere etter 60 minutter. Fem minutter senere får De Courcy en smell og må ut. Inn inn kommer Skogmo.

Etter 66 minutters spill får vi endelig en skikkelig sjanse. Nyhagen kommer raskt på løp. Hun er raskere enn Thorsnes og får sent av et bra skudd. Engblom er nede og redder. Vår største sjanse så langt.

Mari Nyhagen får vår første gode mulighet etter 68 minutter Foto: Erling Løkken

Etter 78 min går det raskt fremover for VIF igjen. De spiller seg raskt og effektivt fremover, Arnesen løper med ballen og spiller fin pasning til Espås som er alene igjennom, og Espås får avsluttet alene med Louise, og setter ballen kontant i mål 4-0.

Etter 83 min gjør vi vårt siste bytte;  Isaksen erstatter Døvle.

Når 89 minutter er passert sender Klæboe en flott pasning til Nyhagen.  Igjen så er Nyhagen alene med keeper. En litt dårlig touch på ballen gjør at en havner litt for langt foran vår angrepsspiller. Det gjør at Engblom i VIF-målet rekker å komme ut og kastet seg på ballen rett før Mari rekker å sende den i mål.

Vår storsjanse nummer to. Mari Nyhagen er igjen på farten Foto: Erling Løkken

VIF går deretter rett i angrep. Igjen går det fort fremover. Det kommer et nytt, presist innlegg inn i feltet. Heidarsdottir møter ballen og header rett i mål. 5-0 i det klokken passerer 90 min.

Vi kan oppsummer denne kampen me at det alt i alt var en veldig dårlig dag på jobben for oss, samtidig som VIF var svært, svært effektive. I dag møtte vi et bedre lag, og taper fortjent.

Siden det går litt "vår vei" i de andre kampene, beholder vi fortsatt 5. plassen på tabellen.

Nå ser vi fremover mot den siste kampen før sommerferie. Den er på Røabanen.

Lørdag 6. juli tar vi imot Rosenborg. Her har vi en god mulighet til å vise oss fra en fantastisk side. Kom og hei på oss førstkommende lørdag. Kampstart kl 15:00